T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DÜZCE / MERKEZ - Düzce Güzel Sanatlar Lisesi

BASINDA OKULUMUZ

Düzce'nin İlk Şehidi Kemal Çıtlak'ın Kabrini Ziyaret Ettik

      Düzce Güzel Sanatlar Lisemizin durağı Düzce'nin ilk şehidi Kemal Çıtlak'ın kabriydi. Ardından şehidimizin muhterem anneciği Mevlüde Çıtlak Hanımı, bir grup öğrencimiz ve öğretmenimizle evinde ziyaret ettik. Şehidimizin ailesine minnet ziyaretimizi yapmak ve ruhuna Kur'anı Kerim okumak anlamlıydı.

  

"Bir Öğretmen Bir Eser" Sergimiz

 

     Güzel Sanatlar Lisemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte güzel bir çalışmaya imza attı. 24 Kaım Öğretmenler Günü anısına "Bir Öğretmen Bir Eser" temalı resim sergisi düzenledik. Otuzun üstünde eserin katıldığı sergi büyüleyiciydi. Farklı okullarımızdan gelen katılımcı öğretmenlerimizi kutluyoruz.

 

 Kariyer Günleri Konuğumuz Birsen Bayar

       Güzel Sanatlar Lisemizin kariyer günleri etkinliğinde bugünkü konuğu Birsen Bayar idi. Misafirimiz öğrencilerimizle motivasyon, doğru çalışma yolları ve ayakları yere basan duruşlarla ilgili söyleşi yaptı. Güzel oldu, öğrencilerimiz farklı bir sesten bizi duydu. 

  

Kaynaşlı Meslek Yüksekokulunda Ebru Dersi

 

      Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölüm Başkanı Tezcan Sarcan'ın önderliğinde, 12 Resim Bölümünün, Geleneksel Türk Sanatları Ebru dersini, Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu, Geleneksel Türk Sanatları Bölümünün Ebru Atölyesinde, bölüm başkanı Yusuf Parlak'ın anlatımı ve uygulamasıyla işledik. Ebru sanatı, tarihi ve üstadları hakkında bilgi sahibi olurken, klasik ebru tekniklerinden "Battal Ebru" yu tüm sınıf geneli uyguladık, bunun yanında, taraklı ebru, şal ebru, nefli ebru türlerinin uygulama aşamasına tanık olduk.   

  

"Güzel Sanatlar Komşularımıza Dokunuyor"   

  "Güzel Sanatlar Komşularımıza Dokunuyor" projemiz bu yıl da başladı. Bu bağlamda öğrencilerimiz ve mahalle imamımızla birlikte iyilik ve yardımlaşma temalı bir komşu ziyareti yaptık. Ziyaret ettiğimiz Vahit Emminin "saygı eskimez" sözü öğrencilerimizin dikkatini çekti. 

 

Açık Havada Ders Yaptılar

      Güzel Sanatlar Lisemiz "Okullarımıza Güzel Sanatlar Dokunuyor" temalı projemiz bağlamında Mustafa Kemal Ortaokulundaydı. 10 Resim sınıfı öğrencilerimiz derslerini canlı performans şeklinde okulun bahçesinde işlediler. Ortaokul öğrencilerinin ilgisini çeken bu çalışmayla farkındalık oluşturmaya çalıştık. 

    

Komşularımıza Güzel Sanatlar Dokunuyor - Ramazan Kolisi

      Güzel Sanatlar Lisemiz yeni bir etkinliğe daha imza attı. Ramazan ayının yardımlaşma iklimine giren öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz "Komşularımıza Güzel Sanatlar Dokunuyor" çerçevesinde ramazan yardım kolisi hazırladılar. Yakından uzağa doğru yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 14 koli hazırlandı. 7 koli öğrencilerimizin ailelerine, 3 koli okulumuzun yakınlarındaki ailelere öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte verildi. 4koli ise uzaktaki ailelere teslim edildi. Bu harika çalışmaya destek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimizi böylesi duyarlı davranışlarından dolayı kutlarız.

  

Konserimiz

           Güzel Sanatlar Lisemizin yıl sonu konserinden enstantaneler...Konserimize iştirak eden İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Müdür Yardımcısı Turan Şahin ve eşlerine, kurum yönetici ve öğretmenlerine, velilerimize ve tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Programın hazırlanmasında yoğun emek harcayan Didem Hanım ve Emel Hanımın şahsında tüm idareci, öğretmen ve çalışanlarımıza, ayrıca göz bebeğimiz öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

 

Emniyet Müdürlüğümüzü Ziyaret Ettik

         Emniyet Teşkilatımızın 174.Yıldönümünü, Emniyet Müdürlüğümüze bir ziyaret yaparak kutladık.Okulumuzu temsilen bir grup öğrenci ve öğretmenimizle yaptığımız ziyarette, küçük bir müzik dinletisi ve bir de portre hediyemiz oldu. İl Emniyet Müdürümüz Hüseyin Deniz´in şahsında emniyet görevlilerimize başarılar diliyor,sıcak ev sahipliği için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Okullarımıza Güzel Sanatlar Dokunuyor - Toki Mehmet Akif Ortaokulu

          Okullarımıza Güzel Sanatlar Dokunuyor projemiz kapsamında TOKİ Mehmet Akif Ortaokulunda canlı performans dersi yapıldı. 

 

Aziz Şehidimiz Cihan Aksarı'nın Ailesini Ziyaret Ettik 

           Okulumuzun değerli öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte, sosyal sorumluluk bağlamında, vatanımızın birliği, milletimizin dirliği uğruna şehadet şerbetini içen aziz şehidimiz Cihan Aksarı´nın ailesine ziyarette bulunduk. Duygusal anların yaşandığı ziyarette öğrencimiz, şehidimizin karakalem çalışmasını annesine takdim etti. Kabrinin başında da şehidimize duallar ettik.

 

 

"Komşularımıza Güzel Sanatlar Dokunuyor" Projemiz

       Güzel Sanatlar Lisemizin güzel öğrencileri "Komşularımıza Güzel Sanatlar Dokunuyor" temalı yeni bir proje başlattılar. Bu projeyle yakınlarımızda bulunan, her türlü ilgiye ihtiyaç duyan komşularımıza gönüllerini açtılar. Tüm sınıfları temsilen bir grup öğrencimiz, çam sakızı çoban armağanı kabilinden bir ikram ile ilk ziyaretlerini gerçekleştirdiler. Mahallemizin imamı da bize eşlik etti. Bu süreçte emeği bulunan herkese Güzel Sanatlar ailesi olarak şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Düzce Güzel Sanatlar Lisesi 40.İstanbul Halk Koşusunda

         Düzce Güzel sanatlar lisemiz 40. İstanbul Halk Koşusuna katıldı. Koşuda spor yapmanın tadına varırken çok  keyifli vakitte geçirdik. Koşunun yanı sıra öğrencilerimiz Boğaz üzerinde halkımıza müzik ziyafeti verirken bir yandanda resim çizmenin güzelliğini gösterdiler. Bu güzel gün için başta okul müdürümüz Dursun Ali YAVUZYİĞİT, müdür yardımcımız Sibel AYAS ,ingilizce öğretmenimiz Tuğçe TOK ve beden eğitimi öğretmenimiz  Cem YAĞMUROĞLU´na ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Hayrullah Altay Söyleşi ve İmza Günü

            Kariyer günleri kapsamında okulumuzu şereflendiren konuğumuz Hayrullah ALTAY. Kaatı (kesme) Hat sanatçısı ve gazeteci yazar Hayrullah ALTAY öğrencilerimizi bilgilendirerek çok keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Okulumuz 12-R öğrencisi  Nurbanu İLHAN´ın bir çalışmasını konuğumuza armağan ettik. Hayrullah ALTAY´a okulumuz adına çok teşekkür ederiz.

 

Söyleşi: Çok Yoruldum, Ama... Şeref Kıldıran 

              Okulumuzda bu gün gerçekleştirmiz olduğumuz söyleşimizde konuğumuz  Düzce Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şeref KILDIRAN . Konuğumuz tüm öğrencilerimize bağımlılıkla  ilgili çok önemli bilgiler sundu. Okulumuz 12-R sınıfı öğrencisi  Nurbanu İLHAN´ın bir çalışmasını konuğumuza armağan ettik Düzce Güzel Sanatlar Lisesi olarak kendisine bu güzel ve yararlı söyleşiden dolayı teşekkür ederiz. 

 

 

Düzce Güzel Sanatlar Lisesi ile Düzce Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, PKK´lı teröristlerce açılan ateşte şehit olan müzik öğretmeni Aybüke Yalçın´ın ölümünden önce seslendirdiği Mağusa Limanı türküsüne klip çekti.

          Düzce Güzel Sanatlar Lisesi  ile Düzce Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, müzik öğretmeni Remzi Tutkal gözetiminde, PKK´nın terör saldırısında şehit düşen Aybüke öğretmenin Yalçın´ın da ölümünden önce seslendirdiği türküye klip çekti. Batman´ın Kozluk ilçesinde, 9 Haziran 2017´de Belediye Başkanı Veysi Işık´ın aracına PKK´lı teröristlerce açılan ateşte, karne dağıtım töreninin ardından evine giden müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ağır yaralanmış, kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesi´nde şehit olmuştu.

          Öğretmenimizi bu özel günde rahmetle anıyoruz.

Düzce Güzel Sanatlar Lisesinden Dev Öğretmenler Günü Konseri

           Türk Öğretmenlerinin şeref günü olan , 24 Kasım Öğretmenler günü etkinlikleri çerçevesinde , Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla ,Düzce Güzel Sanatlar Lisesi olarak eşşiz bir gece yaşadık. Daha Önce ilimizde verdiği konserlerle ve düzenlediği resim sergileriyle, Düzce´mizin kültür ve sanat hayatına renk katan okulumuz , yaklaşık 2 ay yoğun ve yorucu bir çalışmanın ürünün olan performanslarıyla gecemize damga vurdu. Bu anlamlı gecede bizlerle olan Milli Eğitim Müdürümüz Murat YİĞİT´e katılımlarından dolayı teşekkür ederiz. Ayrıcabu gecede emeği geçen Okul Müdürümüz Dursun Ali YAVUZYİĞİT, Müdür Yardımcımız Sibel AYAŞ, Orkestra şefimiz Ramazan CENGİZ, Orkestraya eşlik eden okulumuz müzik Öğretmenleri Ahmet Emre ESEN, Emel Oku KOYUNCU, Serdar GÜLER, Serdar PEKTAŞ , sunumucumuz okul resim öğretmeni Nagehan KUTLU BEYHAN , konserde görevli olan tüm Öğretmenlerimize ve değerli öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği

          GÜZEL SANATLAR LİSESİNDEN ANLAMLI ETKİNLİK

          Daha iyi anlıyorum

          Düzce Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileiri,3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle  ilginç bir etkinliğe imza attılar.

          Beden eğitim öğretmeni Cem Yağmuroğlu önderliğinde Spor Kulübü öğrencileri gözlerini bandajlarla kapatarak futbol maçı yaptılar.

          Etkinlik öncesi okul müdürü Dursun Ali Yavuzyiğit öğrencilere kısa bir konuşma yaptı.Yavuzyiğit,‘´Herkesin potansiyel birere engelli adayı olduğu ve bu nedenle engelliler toplumda gereken saygı ve sevgi gösterip; onlara acımaktan daha ziyade anlayıp ,onlarla birlikte yaşama alışkanlığını kazanılası gerektiğini ve bu futbol maçı etkinliğinin amacının da bu farkındalığı taratmak olduğunu ‘´ söyledi.

Konuşmadan sonra öğrenciler  içinde zil olan görme engelli top ile maç yapmaya başladılar.Diğer öğrencililerinde ilgi ile izlediği maçta öğrencililerin çok zorlandığı görüldü.

Etkinliği yapan Beden eğitim öğretmeni Cem Yağmuroğlu:´Etkinliğin amacının öğrencilere engelli bireylere karşı bir farkındalık kazandırmak olduğunu´ ´belirtti.

Öğrenciler etkinlik sonrası öğrenciler:´´ Engelli yaşamamın ne kadar zor olduğunu bildiklerini ama budar zor olduğunu gözlerinin kapandıktan sonra daha iyi anladıklarını´´ söylediler.

 

Okulumuz Öğrencisi Hilal Bayrak'ın Yayınlanan "Gölge Ve Ben" Adlı Kitabının İmza Günü

      RESİMDEN ROMANA

         12. Sınıf Resim Bölümü öğrencimiz Hilal BAYRAK "Gölge ve Ben" adlı romanının tanıtımını bugün saat:11:05 ‘te okulumuz konferans salonunda gerçekleştirdi yapılan söyleşide kitabının ortaya çıkmasında emeği geçenlerden, yazma sürecinden, hedeflerinden bahsedip, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. En büyük desteği ailesi ve sınıf arkadaşlarından aldığını, ilk kitabının ilk baskısının tükenip 2. baskıya geçtiği ve bu süreçte ünlü yazarlarımızdan Ayşe KULiN´ in ve İlhan AKIN´ın Hilal´ in kitabını okuyup olumlu-olumsuz yorumda bulunup destek verdiğini ayrıca kitabını yazma biçimini begendiklerini dile getirdi. Okulumuz adına öğrencimizi tebrik ediyor ve yolun açık olsun diyoruz.

     Hilal BAYRAK kimdir?

          2001 Düzce doğumludur. 3 kardeşten en büyüğü, Cumhuriyet İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun ardından Güzel  Sanatlar Lisesi resim bölümü sınavını kazanır. İlk ve ortaokulda şiir dalında birçok ödül alır yarışmalarda. Çok kitap okuyan bir aileden gelmenin neticesinde kendiside kitap okumayı ve resim yapmayı çok seviyor. Üniversitede Dramatik Yazarlık bölümünü okumak istiyor. "Gölge ve Ben" ilk kitabı. Aldığı olumlu eleştiler neticesinde 2 . kitabını da yazmaya başlamış

         Amacı: Farklı türlerde birden çok eser verip, insanların hayatlarına dokunabilmek ve kendini yazarlıkta geliştirip, edebiyatta bir yer edinebilmek.

 

Dönem Sonu Güzele Doğru

           Güzel sanatlar lisemizin Müzik bölümü öğrencilerinin dönem sonunda gerçekleştirdiği güzele doğru müzik dinletisini dün gerçekleştirdik. Derslerde çalışmış oldkları müzik parçalarını seslendilern gençler tün okulu kendilerine hayran bıraktılar. Emeği geçen Müzik öğretmenlerimize ve müzik bölümü öğrencilerimize teşekkür ederiz

 

 

Taekwondo Yarışmasında Düzce'de 6 Sporcumuz Milli Takım Kadrosuna Alındı.

          Konya´da yapılan Taekwondo Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonasına Düzceli sporcular damga vurdu.

          Taekwondo Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonasında taekwondo antrenörü Hakan Şengönül önderliğinde ilimiz sporcularından Semih Özer  ve Özhan Öztürk gençler Türkiye üçüncüsü, Dilara Aleyna Çelik büyükler Türkiye ikincisi, Eda Çimen büyükler Türkiye üçüncüsü oldu.

          Dereceye giren sporcularımızın yanında Hayrunnisa Sevren Türkiye onuncus, geçen yıl Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonasında altıncı olan Demet Yılmaz da milli takım kadrosuna alındı.

          Bu başarıları elde eden 6 sporcumuz 13-17 Şubat 2019 tarihleri arasında Antalya ilinde yapılacak olan Uluslararası Turkish Open Taekwondo Şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler.

 

  

Karadayı 'gönül aldı'

           Düzce'de yaptığı projelerle adından sıkça söz ettiren Erdemliler Derneği Başkanı ve aynı zamanda Şerefiye Ortaokulu Müdürü Hasan Karadayı, Mart ayı Kariyer Günleri konuğu olarak Düzce Güzel Sanatlar Lisesinde 'Gönül Yapmak' adlı söyleşiye katıldı.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.11.2018 - Güncelleme: 03.03.2020 14:13 - Görüntülenme: 2304
Kaynak: HABER SAYFALARI
  Beğen | 3  kişi beğendi